Aankooptips auto

Door een tweedehands auto te kopen, kun je veel geld besparen en toch een mooie, hoogwaardige en veilige auto aanschaffen. Wel is het erg belangrijk je goed te verdiepen in het voertuig dat je mogelijk aan wil schaffen. Op deze manier voorkom je dat je een miskoop doet.

Ga je voor het eerst een tweedehands auto kopen? Dan helpen wij je graag een goede investering te doen. Dit doen we door enkele relevante aankooptips auto te delen in dit artikel.

Doe een kentekencheck

De verkoper van een tweedehands auto zal je veel vertellen over het betreffende voertuig. Om te controleren of zijn verhaal klopt, kun je een kentekencheck doen. Je vult het kenteken van de betreffende auto online in, je vult je e-mailadres in en je krijgt een autorapport toegestuurd. In dit rapport lees je niet alleen meer over de auto historie van het betreffende voertuig, maar lees je ook wat de laatst opgenomen tellerstand van de auto is, of het om een importauto gaat en ga zo maar door. De informatie in het rapport gebruik je om te bepalen of je de auto in kwestie wel of niet wil kopen.

Maak een proefrit

Wij raden je altijd aan een proefrit te maken in een auto. Door een proefrit te maken, kom je er direct achter of het voertuig lekker rijdt. Je kan dan eventueel de auto uitlijnen. Ook kun je op deze manier goed controleren of de betreffende auto goed bij jou en jouw rijstijl past.

Laat de auto nakijken

Een kentekencheck kan je al veel vertellen over een voertuig, maar het kan ook zeker interessant zijn om de auto extra na te laten kijken. Denk dan aan het controleren van de band en velg, de motor, roestplekken en bijvoorbeeld hoe de leidingen onder de motorkap er uit zien. Je kunt de auto naar een monteur brengen voor een snelle check, maar je kunt het ook iets goedkoper aanpakken. Heb je een vriend die veel verstand heeft van auto’s? Dan kun je hem ook vragen even naar het voertuig te kijken.