Auto historie controleren

Steeds meer mensen kiezen ervoor een tweedehands auto te kopen. Door een tweedehands auto te kopen, kun je veel geld besparen. En omdat de kwaliteit van tweedehands auto’s ieder jaar omhoog gaat, kun je voor weinig geld toch een hele goede investering doen.

Toch moet je goed opletten als je besluit een tweedehands auto te kopen, want lang niet alle auto’s zijn van hoge kwaliteit. Wil je voorkomen dat je een miskoop doet? Controleer dan altijd de auto historie van een occasion.

Waarom de auto historie controleren?

De meeste mensen die tweedehands auto’s verkopen, zijn betrouwbaar. Zij vertellen eerlijk over de geschiedenis van het voertuig in kwestie. Heeft de vorige autobezitter een ongeluk gehad met het voertuig? Dan zal de verkoper dit eerlijk vertellen. Hier kun je als koper vervolgens rekening mee houden.

Helaas zijn niet alle autoverkopers eerlijk. Sommige mensen verkopen zelfs een auto die aanzienlijke schade heeft geleden in het verleden, zonder dit te zeggen bij de verkoop. Ze doen net of ze een gloednieuwe auto aanbieden, maar verkopen in feite een krakkemikkig voertuig. Wil je voorkomen dat je op deze manier opgelicht wordt? Dan controleer je de auto historie van een voertuig, voor je deze auto aanschaft.

Auto historie controleren met kenteken

Om de auto historie van een voertuig te controleren, hoef je enkel het kenteken van de auto in te vullen. Dit kenteken wordt gebruikt om de database van de RDW te raadplegen. Vul je e-mailadres in en je krijgt een autorapport toegestuurd. Heeft de auto in kwestie schade gehad in het verleden? Dan lees je dit terug in het rapport. Nu kom je er vanzelf achter of de autoverkoper wel of niet eerlijk is geweest over het autoverleden van het voertuig.