Auto import in 2019: wederom de beste optie

Al jaren importeren slimme Nederlanders auto’s vanuit het buitenland naar Holland. Sommige gevallen is het zo dat de auto die men voor ogen heeft alleen verkrijgbaar is in de VS of Japan. Dat zijn meer de liefhebbers. De laatste jaren zien we echter een trend dat auto import mainstream is geworden. Daarmee bedoel ik te zeggen Jan Modaal en consorten kiezen ook steeds vaker voor import.

Welke redenen liggen daar nu ten grondslag aan kan men zich afvragen. Goede vraag. Zoals bij zoveel zaken bij Hollanders, we staan er immers om bekend in het buitenland dat we zuinig zijn. Het is een realiteit dat auto’s vele malen goedkoper zijn bij onze buren. Met name Duitsland is een paradijsje als je op zoek bent naar Duitse merken. De auto’s zijn beter uitgevoerd, en voordeliger geprijsd. Klinkt dat even goed in de oren? Natuurlijk voordat men begint te steigeren, er komen extra kosten kijken bij import beschreven hier. En, ja dit kan de aankoop fors duurder maken. Maar zelfs dan is het nog goedkoper dan in eigen land aanschaffen. Kan je nagaan.

Dacht je dat Rutte en consorten afgelopen jaren dit in de gaten gekregen hebben dat bijna niemand meer een Duitse auto koopt in eigen land? Nee, misschien hebben ze dit wel door, maar nog steeds geen koerswijziging. De Nederlandse automobilist is nog steeds de melkkoe voor de staatskas. Enfin, ook in 2019 voorzien we dus dat veel Nederlanders weer de grens over gaan oostwaarts om daar een Opel, BMW, Audi, Porsche of VW aan te schaffen, dit zijn de meest populaire merken, bronvermelding, ook wederom in 2019.

Voor 2019 voorzien we eigenlijk alleen maar meer auto import omdat het nieuws, de notie dat het zoveel goedkoper is in Duitsland alleen maar aan het spreiden is dankzij alsmede verslaggeving in de nationale media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *