Auto importeren

De meeste mensen kiezen ervoor een auto aan te schaffen in eigen land. Je kunt er echter ook voor kiezen om een auto te kopen in het buitenland en deze naar Nederland te laten komen. Dit wordt ook wel importeren of invoeren van een auto genoemd. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Auto importeren en geld besparen

Het kost wat meer tijd en moeite om een auto uit het buitenland naar Nederland te laten komen, maar toch brengt auto importeren een groot voordeel met zich mee. Het belangrijkste pluspunt van het importeren van een voertuig, is dat je op deze manier veel geld kunt besparen. Heb je niet zo’n groot budget voor je nieuwe auto, maar wil je wel een mooi voertuig aanschaffen? Dan kun je een auto importeren. Voor weinig geld koop je een prachtige auto, waar je in eigen land duizenden euro’s meer voor zou moeten betalen.

Een kentekencheck bij auto importeren

Wil jij een auto importeren? Dan ga je op zoek naar een geschikte auto in het buitenland. Heb je een mooie auto gevonden om te importeren, dan laat je dit voertuig niet direct naar Nederland kopen. Eerst controleer je of de auto in kwestie wel van hoge kwaliteit is. Dit doe je door een kentekencheck uit te voeren.

Blijkt uit de kentekencheck dat de auto in kwestie van hoge kwaliteit is? Dan kun je deze zonder enige zorgen laten importeren. Voor je het weet, rijd je in jouw gloednieuwe auto uit het buitenland rond.