Autostuur

Een auto leasen? Deze opties heb je.

Momenteel is een op de tien auto’s in het bezit onder een leasecontract. Dit aantal stijgt al jaren, en dit is niet zonder reden. Bij een leaseauto hoef je namelijk niet in een keer een grote uitgave te doen. Daarnaast betaald de leaseauto diverse dingen voor je. Zo hoef je geen onderhoud of bijtelling te betalen en ook de wegenbelasting is vaak al geregeld. Het enige wat overblijft zijn de kosten voor benzine. Er zijn diverse manieren van leasen waar je uit kunt kiezen, met elk eigen voor- en nadelen. Daarnaast kun je kiezen voor een nieuwe auto of een tweedehands auto, zoals voor Ford occasions. Om een overzicht te creëren in de mogelijkheden staan hier de leasemogelijkheden op een rijtje.

Private lease

Dit is het meest bekende alternatief voor zakelijk leasen. Bij private lease huur je bij een leasebedrijf een auto voor een vast bedrag per maand. Daarbij is belangrijk om te melden dat de auto dus in het bezit blijft van de leasemaatschappij. Hoelang de looptijd is van de huur hangt samen met de afspraken die vermeld staan in het contract, meestal is dit tussen de 1 en 5 jaar. In veel gevallen bouw je bij private lease geen schadevrije jaren op, in tegenstelling tot wanneer je in het bezit bent van een eigen auto. Toch zijn er aanbieders die ook deze mogelijkheid bieden, waardoor je op termijn minder gaat betalen als je geen schade veroorzaakt. 

Financial lease

In dit geval huur je niet alleen de auto, maar zit er ook een koopcontract bij. Dit betekent dat je aan het einde van de contractperiode ook eigenaar wordt van de auto. In tegenstelling tot private lease moet je bij deze vorm wel zelf bijdragen aan de kosten voor onderhoud en belastingen. Ook zal je in veel gevallen aan het einde van het contract nog wat moeten bijdragen om eigenaar te worden van de auto.

Occasion lease

Leaseauto’s zijn lang niet altijd splinternieuwe wagens. Er zijn namelijk ook genoeg mogelijkheden voor occasion lease. Een populaire optie zijn bijvoorbeeld de Mercedes Benz occasions Je zou verwachten dat een occasion leasen automatisch ook goedkoper is dan een nieuwe auto, maar dit is lang niet altijd het geval. Leasemaatschappijen kopen hun nieuwe auto’s vaak groot in waardoor de prijzen hiervan laag liggen. Wanneer je van plan bent een occasion lease te gaan rijden, kan je het best dus even kijken of een nieuwe auto leasen niet goedkoper is. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *