Private shortlease wordt steeds populairder

Een auto huren in plaats van kopen is de afgelopen jaren steeds meer in trek. De zakelijke rijders hadden voorheen meer opties dan de particulieren, maar dit schaaft steeds meer bij. Shortlease is een leasevariant die voorheen alleen beschikbaar was voor zakelijke rijders, maar nu ook steeds meer aan particulieren wordt aangeboden. Private shortlease geeft u de mogelijkheid om net zoals zakelijke rijders te profiteren van een shortleasecontract, maar dan voor privé gebruik! We geven hieronder wat meer informatie.

Wat is private shortlease?


Voorheen was private lease de enige beschikbare leaseconstructie voor particulieren. Bij dit leasecontract heb je te maken met een langere looptijd die op kan lopen van minimaal 24 tot 60 maanden. Wil je voor die tijd toch het contract verbreken, dan zul je deze moeten afkopen. Shortlease biedt hiervoor een uitweg. Je kan dan genieten van  personenautos met een kortere looptijd. Er zijn zo dus geen financiële risico’s. Het enige nadeel is dat je maandelijks wel iets meer betaald dan bij private lease. Informeer daarom altijd goed bij de desbetreffende leasemaatschappij of het ook mogelijk is om het contract te verlengen. Wellicht kun je dan een lager maandbedrag krijgen over de gehele periode. De auto is dan inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Je kan zo privé een van de nieuwste modellen rijden.

Is private shortlease wat voor mij?


Je bent een goedkoper uit dan wanneer je aan auto zou kopen. De auto wordt gehuurd en je bent niet de eigenaar van de auto. Nadat het contract is verlopen, lever je de auto weer in bij de desbetreffende leasemaatschappij. Je zit zo ook niet met het risico van de afkoopwaarde. Daarnaast profiteer je van alle voordelen van een nieuwe auto, maar dan zonder de nadelen van andere leasecontracten. Bij short lease kun je een auto al huren vanaf één of twee maanden.

Nog niet overal beschikbaar


Private shortlease is een vrij nieuwe trend en is daarom nog niet beschikbaar bij iedere autogarage. Wanneer je dus voor een nieuwe auto gaat kijken, vraag altijd eerst of de desbetreffende garage deze leasevariant ook aanbied. De kans is groot dat ze alleen financial lease kunnen aanbieden. Indien je echt alleen deze leasevariant wilt afsluiten, zul je wellicht van te voren even goed op het web moeten zoeken waar je terecht kan. Liever een auto huren bij een maatschappij bij jou in de buurt? Dan zou private lease ook altijd nog een optie kunnen zijn. Lees je van te voren daarom goed in over zowel private lease en shortlease, zodat je met een beetje eigen kennis op zak de leasemaatschappijen kunt gaan trotseren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *